Балканско првенство во Кендо – Скопје 2014

 

Балканско првенство во Кендо – Скопје 2014

Кендо – Иаидо Федерацијата на Македонија го најавува Балкансото Првенство во Кендо 2014.

Кога: 18-19 Октомври 2014

Каде: Скопје, Македонија

Блаканското првенство во Кендо ќе биде одржано во спортскиот центар “Борис Трајковски” – во Скопје.

Повеќе информации за настанот на Facebook Event https://www.facebook.com/events/776983985685579/

Агенда:

17.Окт.2014 18.Окт.2014 19.Окт.2014
– 18:00 Пристигнување и прием на националните тимови. Регистрација.19:00 – 21:30

Kendo Keiko

08:00 – 09:00 Проверка на Shinai09:00- 09:30

Отворање на првенството

09:30 – 13:00 Јуниорски натпревари

Индивидуално натрепаварување

13:00 – 13:30

Пауза

13:30 – 17:00

Продолжение на Индивидуално натрепаварување

08:00 – 08:30Проверка на Shinai

08:30- 09:00

Отворање на натпреварувачкиот ден

09:00 – 14:00

Тимско натпреварување

14:00

Доделување на награди

BalkanKendoCup2014